Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förfall

 

 

livet är en sällsam gåta

svårt är att förlåta

orättvisor begångna

rädslor fångna

 

ekorrhjulet snurrar

hungrig mage kurrar

tårar till mark droppar

ryms ej i fulla koppar

 

säg var är själen

frusen i tjälen

frostbitna tankar

på dörren bankar

 

förgäves ropar du

i ett framtida nu

faller på knä

som ett annat fä

 

res på dig människa

sträck på din rygg

sluta med att tredska

stucken av mygg

 

vad lön det nyttar

att klandra sig själv

du står där och hyttar

stå ej där och dräll

 

svag är själen din

inte alls som min

min gud mig skyddar

jag den hyllar

 

du otrogne sate

du eländige krake

ta dig själv i kragen

snart är du slagen

 

innan dagen randas

ditt nya liv börjar

du kommer åter andas

du kan framtid spörja

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 36 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-17 10:11



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Allt hänger på en själv till sist som du så fint skaldar i denna dikt
2024-01-18

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livet, mörker och ljus, uppgivenhet och tillförsikt.
2024-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP