Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nej till NATO!


CATOSYNDROMET

Den vassa orkestreringen i NATO
har en beklaglig och historisk grund
i alla bråk från jordens första stund
till nuvarande krig av dagens dato.

Den ideologin bar romarn Cato,
som stred i många militärförbund
i strid mot pacifisters fredspåfund
om livets helgd och lugnande legato.

Och frågan darrar än på jordens rund
av skilda livsåskådningars vibrato.
Kan människan förvalta rätt sitt pund?

Jag väljer fäbodspsalmens lugna blund
och inte dödsmetallens pizzicato.
Låt Sverige slippa spela med i NATO!

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 31 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-19 13:22



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket bra. Oj vad fort det gick att ta beslut om att vi skulle gå med i detta förbund. Mycket märkligt.
2024-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP