Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2045

vi måste ta oss ut
neutralisera väktarna vid Täby

timmarna vid simulatorn
är vår enda chans
skulle vi avsäga oss tron
aldrig

Glomman är inget alternativ
alla viskar om vägspärrarna
vi väljer stigen genom skogen
ovanför The Country Club
i skydd av natten
hästhagarna vid Karlsdal
ligger tomma
ingen förväntar sig flyende till fots
i öppen terräng
järnvägen rusar vi över
i höjd med Gustavsvik
följer ljudplanket söderut
och korsar E20 vid Adolfsberg

nu är det bara gärdena kvar
många kilometer av krypande i diken
snubblande över stängsel
och smygande utmed skogskanter

tystnaden är förrädisk
det kan finnas dödspatruller
i de övergivna husen

så ser vi hangarerna som skuggor
de står där helt nära och hjärtat bultar hårt

bakdörren är oreglad
det kostade men han höll ord

sista etappen har vi övat på i månader
minutiöst gått igenom varje fas
varje handgrepp

utlösa bomben i våra spår
en kilometer bort

öppna dragportarna
äntra cessnan
överblicka instrumenten
starta motorn
titta på bränslemätaren
tokköra mot startbanan
dra på full gas
lyfta brant gira nordväst

timmarna vid simulatorn
är vår enda chans





Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-21 15:09



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Framtids-skrivelse som avger
Funderingar-Ja då kan det
vara bra att ha AI till ens
hjälp,eller blir det till
ens stjälp?



2024-01-22

  Ulf Carlsson VIP
Trons flyktväg som en simuleringsövning inför himmelsfärden.
Ett bildspel i snabbt tempo.

2024-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP