Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Projektet "Nelly"

"Mamma, vart är pappa," undrade Nelly och framhävde sina blå valpögon.

"Pappa jobbar utomlands," Svarade jag, som jag alltid brukade svara.

Jag hatar att behöva ljuga för dig min älskade lilla dotter, men du är för ung för att höra sanningen, tänkte jag för mig själv. Dessa ångestladdade känslor jag bar inom mig, tärde på min kropp och själ.

Sanningen, sanningen var att hennes far var en mördare. En brutal sådan också. Första gången jag träffade Melker var efter att vi bokat in en dejt. Jag hade precis börjat testa Tinder, efter att varit singel ett längre tag, och vi matchade.

Jag minns hur jag fick upp hans profil, hur jag kände ett visst pirr inombords. Jag tyckte han var het, en riktigt man. Hans svarta skägg var bara ett par centimeter långt, tillräckligt för att inte stickas, och håret var stiligt kammat. Han utstrålade manlighet, iallafall i mina tindrande ögon, och jag minns hur hans första meddelande fångade mig på kroken.

Vi började skriva med varandra, sen fastnade vi liksom i ett träsk och det gick inte en dag utan att vi skrev. Jag ska vara ärlig, han fick mig att må bra. Visst var det många andra män som jag skrev med under denna perioden, och visst fanns det några guldkorn i mängden. Men Melker var speciell, han var en diamant.

Han frågade rätt ofta om vi kunde ses, men tog det coolt varje gång. Jag var inte redo att ge mig ut direkt, jag behövde tid att finna ro. Men en dag kände jag mig redo, och svarade ja till en middags dejt. Han fixade ett bord på en restaurang i staden där vi tänkte ses. Jag ska tillägga att jag under mina konversationer med Melker aldrig lade märke till något konstigt.

Det är senare som jag förstod att han skrev med en hel del, både män och kvinnor, varav vissa hade konstiga försvinnande. Så under tiden jag bara ägnade tid åt honom, höll han på med en mängd andra.

Vi hade våran dejt, den gick perfekt. Maten var god och vinet likaså och lite berusade råkade vi nog bli. Han fixade taxi åt oss, vi åkte emot mitt hem. Väl framme var han en gentleman och öppnade dörren åt mig. I början var han mycket så, ordningsam och proper utav sig.

Han följde mig till dörren, där vi sen stannade en sekund. Jag kollade in i hans magiska, underbara ögon tills han plötsligt kysste mig. Vi stod där en stund, med våra munnar tätt emot varandra, innan taxi chauffören tröttnade och tutade. Han hade nu fångat mig rejält på kroken, jag skulle bli hans middag.

(SLUT TILLSVIDARE)


Jag beklagar att texten slutar här, att jag inte orkat hitta en fortsättning.
Men sån är jag ofta, jag påbörjar men har svårt att avsluta det. Däremot så publicerar jag denna texten i detta stadiet då jag känner att det kan vara kul att visa upp projektet. Kanske finner jag glöd att försätta, kanske inte. Men bättre att publicera en text för mycket än för lite. Kram
Prosa (Kortnovell) av Spiken VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2024-04-12 10:53Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP