Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Prövningar

 

 

sov du lilla, sov

än är inte tid

tids nog blir du varse

det som kallas livet

 

än så länge

är du i din linda

omgiven av det trygga

invaggad i tron

så ska förbli

 

sov du lilla, sov

när du vaknar

bländar livets strålar

i dina ögon

smärtsamt är livets möte

 

du gråter och gråter

väckt ur din slummer

tagen ur ditt trygga

möter främmande värld

 

gråt du lilla, gråt

tills trösten du får

nu börjar ditt nya liv

om det vet du intet

 

snart du blir varse

livets krångliga stigar

strödd med ros och törnen

prövad blir din väg

 

genom nålsögat du måste passera

granskad av kritiska röster

väl rustad du vinner gehör

din röst är också värd att höras

 

mångfacetterad är världen

att skilja agnarna från vetet

blir din livsuppgift

din klokhet använd väl

 

livets gåta ännu oförlöst

ett mysterium det är

ändå vi är och blir

en del av hela alltet

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-01-25 16:03



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Fina ord ~ till barnets väl…
2024-01-29

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlat om ett litet barn som förbereder sig för vuxenvärlden.
2024-01-26

  Kungskobran VIP
Tack för din fina dikt, den gav mig inspiration till denna.

Du lilla liv
än så länge befriad från bråk och kiv
tids nog får du lära dig
att det hänger på dig själv
i ditt liv och välv
Möt kärleken med öppen famn
låt den bli din trygga hamn



2024-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP