Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tar gärna emot feedback på hur ni tolkar denna text och om något stycke är överflödigt


Spår

Min mormor har också gått här
Hon gick här när hon var liten

och med mig
när jag var liten

Min mor gick här
Och mormors mor

Trampade samma stig längs brinken
Följde bäckens utlopp

Alla gick de här som små
Och med en liten vid sin sida

Jag vet nu
de bar på samma
väntan
tvivel
sorg

Har alltid vetat
förstår först nu
Vi bär tillsammans

Kom de också till ett vägskäl
undrade
är det värt det?
För vems skull?

Är det vår tids ok?
Vara bondsonen som säljer släktgården
Förlikar sig med det




Fri vers (Fri form) av Syster Skör
Läst 52 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-27 16:01



Bookmark and Share


  Roggebogge VIP
Jag tolkar texten historiematerialistiskt, (marxistiskt). Från ett samhälle där alla ägde sin plätt av land till ett samhälle där många är egendomslösa och hyr sina bostäder. Samtidigt så ska vi förlika oss med det och fortfarande vara rädda för ryssen som om det vore 1709. Men det känns tomt, "vår tids ok", för vi får ju ingenting för det, speciellt nu när de skär ner allt vad de kan på välfärden.
Eller som Fröding och Mando Diao sjunger så känt:

"Och med sommar och skönhet och skogsvindsackord
står min hembygd och hälsar mig glad,
var mig hälsad! — Men var är min faders gård,
det är tomt bakom lönnarnas rad."
2024-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Syster Skör