Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minne från en Berlinsemester 2018


I Tiergarten


vi hade gått hela dagen
vi pratar alltid bäst när vi går

IPCC:s nya rapport
låg som en blöt filt över oss och vår semester

i Tiergarten stannade vi
det gick inte att fly undan

insikten sköljde över oss
allt det här ska försvinna

jag såg hur ångesten dränkte dig
att detta var stunden då allt rämnade

i mig rådde ett slags lugn förlikning
för mig har katastrofen alltid hägrat

nu hade den fått fäste
det var det här det handlade om

jag sa till dig
de här träden
kanske kommer klara sig

eller i alla fall
träd som levnadsform kommer klara sig
liv kommer att fortsätta

ur askan
kommer naturen att komma tillbaka
ta tillbaka allt

vi fann ett lugn i det
satt tysta länge innan vi gick vidare




Fri vers (Fri form) av Syster Skör
Läst 39 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-04-20 16:55



Bookmark and Share


  Cower At The Man
Intresseväckande tema och en bra story som utspelar sig här. Tror det går att finslipa ordval och rytmik, om man skulle vilja göra det, men i helhet en text som får läsaren att vilja läsa vidare
2024-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Syster Skör