Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BREVET TILL PAPPA

Jag skrev ett brev, men det blev aldrig postat.
Jag tvekade. Så blev det aldrig av.
Nu ligger du se´n länge i din grav,
men för oss båda lär min tvekan kostat.

Jag ställde många frågor i mitt brev,
som säkert blivit svåra att besvara
och som du tidigare låtit vara
men tvekat och så blev det som det blev.

Vi gick bredvid varandra, inte nära.
Du var min pappa och jag var din son.
Vi hade kanske kunnat mer begära

utav varandra, mer av inifrån.
Ett icke postat brev, en skuld, ett lån
som fortsätter att båda två besvära.

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-27 18:35



Bookmark and Share


  Färdskrivaren VIP
Din förmåga att skriva rimmade dikter om förhållanden i livets näraliggande omständigheter är helt enkelt suverän. Ofta har jag svårt att formulera en kommentar. I mitt skrivande flyger jag oftast långt bortom mitt förstånd. Ett flertal gånger har jag tänkt på Dagerman
när jag läser dina poem. Du är en poetisk välgörare.
2024-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP