Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När den spirande grönskan får fart

Vem går oberörd när naturen byter skepnad
Och går från lugn, kyla och ett rofyllt behag
Går från vitt och grådaskigt slask
Knappast du, knappast jag

När ljuset allt tidigare gör sin morgonentré
Och grådask och slask är borta
Då pumpas kraften och näring upp genom floem
Likt vårruset pumpars genom vår aorta

Det finns ingen tvekan när den spirande grönskan får fart
För den som tvekar missar våren och sommarens behag
Och du min vän om du vill veta
Så gäller det samma för kärlekens lag




Fri vers av Tyst prosodi VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-01-30 16:32



Bookmark and Share


  Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
När våren kommer smygande öppnar vi ögonen och våra leenden markerar vår uppmärksamhet.

Att fångas av kärleken är så mycket större. Den kan avgöra om vi ska frysa resten av året eller njuta av skön värme.
2024-02-12

  Kungskobran VIP
Fin dikt men vi har två hela vintermånader kvar brrr
2024-02-01

  Snödis VIP
Känns som att det är många som skriver vårdikter nu. Härligt även om jag själv inte fått så mycket vårstämning än. Alluderar dikten medvetet på Boye?
2024-01-30

    zwitch VIP
Vacker! :)
2024-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Tyst prosodi
Tyst prosodi VIP