Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Digital dikt

 

 

tekniken stora framsteg gjort

med människas hjälp förstås

allt har gått så rysligt fort

forskare nästan slåss

 

vem blir först få robot tänka

självständigt utan programmering

skriva poesi utan att kränka

att bli en del av integrering

 

en revolution inom poesin

vad månde av detta bliva

kan den bli lika fin

som den av människa skrivna

 

ettor och nollor i miljoner

snurrar runt i en hiskelig fart

som musik i massa toner

kanske inom framtid snart

 

vad blir då poetens roll

berövad sin unika person

har människan nån koll

när AI tar sig ton

 

fragment av texter blandas

pusslas sedan till ett verk

en ny gryning randas

i en ny modern särk

 

kan AI djupa känslor förmedla

kan forskare ge besked

kan AI människan passera

det undrar jag med

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-31 09:50



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jag bad open AI skriva en dikt med inspiration från din dikt.

Digitalt skimmer, framtidens sång
människans verktyg, teknologins gång
Robotar drömmer, tänker utan snöre
poesiens dans, en kodad följeslagare

Ett hav av bitar, nollor och ett
skapar dikter i elektronisk svet
Mänskligt och maskin, i symbios förenade
en ny era av poesi, elektroniskt skrivna rader

Mästerverk av algoritmer flätas
genom kretsar där tankar mötas
En digital revolution, en konstig dans
av binära steg, en futuristisk chans
2024-02-01

  Marita Ohlquist VIP
Ja, vad månde bliva, skall bli intressant att följa utvecklingen.
2024-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP