Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige är bäst!

jag är fånge i alla förväntningar

är de kineser
frågade jag ungdomarna
jag bjudit till suschibaren

de hyschade chockade åt mig
min fråga var visst rasistisk

om ett husdjur får man fråga
är det en schäfer eller möjligen en mops
fick jag veta
jag borde förstå skillnaden ju

med människor är det annorlunda ju

på frågan är du svensk
har jag däremot inte rätt att reagera med harm
kränkt påpeka det mycket olämpliga 
i frågeställningen oavsett tonfall
ingen svensk har anledning att skämmas 
för sitt ursprung ju

sanningen om ursprung hudfärg och nationalitet
måste hanteras ytterst varsamt ju
av svenskar
för vi är ju bäst
alla borde vara svenskar

sanningen

jag skäms ofta i hemlighet över
min kärna
inbäddad i ett tjockt lager av

präktighet
allvishet
godhet
och osjälviskt utgivande

men tänk om jag kunde tala till en människa
som till Gud

det är nog min högsta önskan




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-31 19:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP