Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den femte kvinnan


först låg vi
med varandra
på rummet

sen tog jag på mig
din pojkväns tröja
och gick
ner på stan

och jag sa \'hejhej\' till folk
kände mig
som den där livsförrädaren,
ansvarsskolkaren,
jag är

syre
pressade
fukt
i min
hjärna
och jag ber
aldrig
om ursäkt

även jag hör tickandet
från himlen
det som ligger
över den blå hinnan,
det som väntar



och jag tänkte på
den heliga treenigheten, triangeln
du ansat
bara för mig
(inte för någon annan)



jag älskar inte dig
och det
kommer jag aldrig
att påstå,

men jag tror
att du älskar mig
och mina vägar ut;
mina krokiga
krökta
och defekta vägar
bort,
alltid bort
alltid iväg
någon annanstans




Fri vers av Robert W
Läst 722 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-08-20 13:42



Bookmark and Share


  Tove Meyer VIP
...det var ett tag sen jag läste denna. slutet är pulserande underbart.
2007-03-01

  Tove Meyer VIP
aaj. jag tror jag går i dina fotspår och sårar flyktigt på samma sätt. utan att själv känna. men när man väl en dag känner och själv förlorar. då förstår man kanske lite. hursomhelst så var denna text återigen...ja vad ska jag säga...som en bit av en verklighet. du skriver underbart.
2006-08-29

  Cyanid
Ja, vad ska jag säga. Jag läser och lär. Det är som julafton varje gång.
2006-08-22

    Bodil Sandberg
Härligt poetiskt! Jag blir mycket imponerad av ditt språk...hur det rinner som ett vatten...
2006-08-20

  Sanningsägaren VIP
ja nog älskar hon dig
du skriver underbart Robert
läser och njuter
"även jag hör tickandet
från himlen
det som ligger
över den blå hinnan,
det som väntar"
imponerande
Tack!
2006-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W