Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samarbete med TrollTörnTrappan som gav mig temanen ”juli” och ”djup”.


Fontän 4: Sommarfest

*
Lampgirlangerna lyser med trasigt sken
över trädgårdens dukade bord.
Flickan studerar den mjukrosa pionbuketten
som mamman plockade i drömmen.

Ett blad stort som en handflata faller av.

Innan festligheterna börjar
går hela familjen ner till vägen
för att rista in en rot
i den brännheta asfalten.




Fri vers av liktenelegi VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-02-03 17:00



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Skön skildring, närmast filmisk...! av en årlig ritual, i något land en bra bit härifrån...?
2024-02-03

    Lena Söderkvist VIP
När man får göra det bästa av det som är. Både vemod och uppfinningsrikedom ryms på dina rader.
2024-02-03
  > Nästa text
< Föregående

liktenelegi
liktenelegi VIP