Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framtiden

resa utan tydlig målbild
den hemliga framtiden
med brister även den - kanske
det liv vi drömmer
på vilket sätt är det överlägset

de våra tittar ner på oss säger man
de vi lagt i jorden
de vi bränt till aska

ett talesätt
medveten oärlighet
för vilket syfte
frågar sig den med fötterna på jorden

min nedärvda religion
tecknar ett himmelrike 
för några få

de överflödiga är miljarder av
skräp
men inte oviktiga
de är viktiga nog att straffas
i tid utan slut

tittar ner på oss
från underjordens ugnar

ekvationer som inte går ut
frustrerande tal som aldrig har ett svar

på förklaringen
fick jag
icke godkänt
du kommer ingenstans med fusk
en Gud som inte hatar
kan inte existera

i min framtid
lever han
älskar
mig och alla

är jag tokig på riktigt




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 34 gånger
Publicerad 2024-02-07 10:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP