Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettdikt utifrån orden ”kollegorna, meditativa, vinkarafferna” som jag fick av TrollTörnTrappan.


Personalrum (Stafett)

*
Långsamt snöfall
utanför krukväxtfönstret.
Kollegorna försjunkna
i meditativa mobilnyheter.

Avtackningspresenten blir en vinkaraff
fast fröken önskar sig
ett samtal utan slut.




Fri vers av liktenelegi VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-02-07 20:00



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Vad fin och vemodig dikt. Mycket symbolik. Hoppas att de där samtalen får fortsätta.
2024-02-10

  Respons VIP
Det finns ett skav mellan natur och kultur och mellan önskningar och gåvor som känns i den här dikten!
2024-02-10

    Lena Söderkvist VIP
Det är svårt att bara klippa banden, vilket du lekande lätt lyckas få fram.
2024-02-09

  TrollTörnTrappan VIP
Välfångad tidsålder! Nu skulle levande samtal blivit en smula unikt - förr hade man kanske önskat en paus från allt fikaprat..?
2024-02-08

  TrollTörnTrappan VIP
Vilket konkret och komplext sammanhang du tecknar fram med de få orden! (några sällsynt långa ihopsättningar - andra helt enkelt korta).

Kommer mig tänka på Sonja Åkessons vardagliga förvecklingar som du vurmat för - skulle hon kunna ha diktat något liknande..?
2024-02-08

  Gunwale VIP
Jag ser/gör en haiku:

långsamt snöfall
ett samtal
utan slut

I din dikt ser jag snöfallet som det där önskade samtalet, och krukväxterna blir då personalen - som lever lite i sina egna, lite konstruerade världar, lite bortanför den verkliga verkligheten här och nu … det är faktiskt kallt därute!! men ni känner det inte … och så hittar ni på en present som ”på papperet” är så bra, men som inte träffar riktigt rätt …

Så lätt att känna igen känslan i dikten!
2024-02-07

  Cikoria Blå VIP
De tre "fådda" orden samsas fint med de arton som du lagt till. Kan inte låta bli att tycka lite synd om fröken.
2024-02-07
  > Nästa text
< Föregående

liktenelegi
liktenelegi VIP