Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samarbete med TrollTörnTrappan som gav mig temana ”slingras/stängas”. Hans föregående (underbara) bidrag finns här: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2489679


Fontän 6: Möte

*
Länge irrade vi runt längs ängen
för att finna en särskild blomma
som kunde spira i frosten
och förgylla det tomma.

Men du växte in i mig
och jag i dig.
Vår röriga symmetri
klättrade mot himlen
och släppte solen fri.

Våra spretiga tankar flätades samman,
slog ut som rosor över oläkta sår.
Vi slöt oss likt en krans
runt den osaligas hår.




Bunden vers (Rim) av liktenelegi VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-02-10 12:16



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Älskar idén om att "spira i frosten" och sedan växa genom [in i] varann. Härligt att få "klättra mot himlen" med dig!!

(Minner mig om Magnells sångtitel "Frostens Ängar", även om innehållet vetter mer åt någon annan visa ur hans krans.)
2024-02-12

  Respons VIP
Vackra rader om ett ömsint ömsesidigt kärleksmöte!
2024-02-11

  TrollTörnTrappan VIP
Från ingen blomma till många i ring.... Magnifikt finfin finfinaste scen!!
2024-02-11

    Lena Söderkvist VIP
Verkligen vackert.
2024-02-10
  > Nästa text
< Föregående

liktenelegi
liktenelegi VIP