Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla hjärtans längtan

 

 

på kärlek det råder brist

växer ej på grön kvist

säg, när dog kärleken?

när började leken?

 

kärleksfulla ord det språkas

men mest det istället bråkas

när vände det till smälek

det som kallas kärlek

 

en brist så stor det är

upp till himlen det bär

krig och våld härjar

röd himlen det färgar

 

men ej av kärleks ord

våldet härjar på vår jord

vad ska man då göra

hur ska man förgöra

 

det mörka och det destruktiva

vi måste vara mer aktiva

sprida kärleks sanna lära

istället för att förfära

 

skänk glädje och värme till alla

även om andra till detta ej tralla

värna om människan och själen

viktigt även för den arma trälen

 

tänk om alla sann kärlek fick

en varm och kärleksfull blick

känna gemenskapens kraft

den som vi en gång haft

 

än är hoppet inte förlorat

vi har en dag att villkora

en dag att verkligen visa

en dag att lovprisa

 

Alla Hjärtans Dag är allas

din och min och alla kallas

ge bort kramar så många du kan

det gäller såväl kvinna som man

 

du får säkert en kram tillbaka

den vill du väl inte försaka

krama en , krama flera

ju mera du prestera

 

desto bättre det känns

det absolut inte bränns

men värme det alstrar

båd mostrar och fastrar

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 34 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-02-13 13:04



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Ja, tillsammans i kärlek blir vi mer än bara oss själva, en del av något större.
2024-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP