Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MILITARISMEN

Det militära upprustningsvansinnet
gör jorden till en obriserad bomb,
till slut till en kaotisk katakomb
med inget kvar av himlajord i minnet.

Upprustning är den nya religionen,
en våldets dogmatik för hämnd och hot.
Snart är vi alla döda, utan bot,
i underdånighet inför kanonen.

Vi borde tagit striden för klimatet
och kämpat för en rättvisare jord
i stället för att hänge oss åt hatet

och ägna oss åt krig och brodermord.
Militarismen, vapenrustningstjatet,
är livsåskådningen med dödens ord.

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 34 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-14 14:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP