Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En mästares villkor

betraktar den på avstånd
förundrad med distans
till jublande landskap

färgerna bråkar inte
de kysser varandra
nakna helt utan skam

drar mig stillsamt närmare
vore synd att störa
de ropar kom till oss

jag dras in i ett under
av starka penseldrag
mättade i ljuset

svart möter guld och silver
fräcka röda bladpar
ler mot gula knoppar

ängen lyser blå som skyn
grön smyger bäcken fram
stjärnor bär den med sig

färgerna ligger tätt tätt
i lager på lager
bär varandras lyster

solgula är hustaken
bergen långt där borta
ingen ton fattas dem

dramatik och skådespel
skönhet utan gränser
sinnet njuter i frid

tillhör privat ägare
värde tolv miljoner
på skriven lapp bredvid

bytte verken mot mat
mästaren dog i armod
helt okänd gick han bort





Bunden vers av Ulf Lundin VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-15 10:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP