Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen vet


Nån gång
kommer vi alla ha blott 10 minuter kvar i livet.

En kort tid är det.
Knappt märkbar kan tyckas
Hinner vi säga adjö?

Blir vår sista tid väl spenderad?

10 minuter
det kan kännas
långt ibland

Till exempel:

Vid busshållplatsen
eller i matkön
På bilbesiktningen
Vid incheckningen till flyget
När Sverige leder med 2-1 i fotboll

Försvinnande fort,
en liten tidsrymd
när man har roligt
och är bland nära & kära

Vad kommer vi göra dessa självande minuter?

Blir det ett smärtsamt rosslande
Utdraget, olidligt
Outhärdligt?

Kanske

Har vi ett viktigt samtal

Får vi några kramar

Är det i språnget

På väg mot något
Obrydd
Ovetande
eller i sömnen.

Vi vet inte som tur är






Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-02-16 09:00



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Angeläget spörsmål.
Vi vet inte som tur är.
Men fram till den punkt
kan vi försöka leva
på bästa möjliga sätt,
utifrån vår egen måttstock.


2024-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP