Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Småstölder som ett brott

 

Småstölder!

 

Som hobby!

Som yrke!

 

Som livs vana!

Som livsförsörjande!

 

Som lek!

Som pank… pank!

 

Som man har lärt sig av andra

Som man själv lärde sig av

 

Som ses allvarligt brott

Som bestraffas hårt för

 

Stora stölder!

 

Som makthavarna brukar göra!

Som de rika brukar göra

 

Som politikerna brukar göra

Som demokraterna brukar göra

 

Som de stora bankerna brukar göra

Som hjälporganisationer brukar göra

 

Ses inte son brott!

Bestraffas inte för!

 

Tvärtom!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2024-02-23 10:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP