Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sakta går livet sönder

 

 

Sakta!

Så sakta!

Och smygande går livet sönder

 

Och bara minnen som blir kvar

 

Sakta!

Så sakta!

Och smygande kommer åldrandets straff kränkande

 

 Bara minnen av en ung människa söker svar

 

Sakta!

Så sakta!

Och smygande dör man ensam i sin säng i åratal

 

Sakta!

Så sakta!

Och smygande dränks man i sin sorg med tomma händer

 

Sakta!

Så sakta!

Och smygande tränger ensamheten in och ger väggarna sällskap

 

Sakta!

Så sakta!

Och smygande börjar man tala och tilltala sig själv som normal 

 

Sakat!

Så sakta!

Och smygande ges man av ödet och lämnas i någon annans hand

 

Sakat!

Så sakta!

Och smygande går själen sönder, demensen

 

Sakta!

Så sakta!

Och smygande tog känslan sig fram

 

 Och skrev dikten om den sanna jag




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2024-02-29 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP