Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Som har tystnat…

 

Alla ord!

 

Är unika i sin smak

Är unika i sin färg

Är unika i sin kostym

 

Tills de blandas ihop och förblir till ett språk

 

Varje ord står för sig själv

Varje ord talar för sig själv

Varje ord talar om sig själv

 

Sig själv som betydelsefull

Sig själv och självständigt

Sig själv som nyskapande

 

Tills de blandas ihop och blir till en tanke

 

Ord som läser oss själva

Ord som vi själva skapar

Ord som talar till oss själva

 

Bygger broar och bryter tystnaden

Bygger tillit och skapar gemenskap

Bygger ett meningsfullt liv

 

Tills människan förstör, kväver, och dödar dem

 

Unika är orden som gör språket till unik

Unika är de som gör själen till unik

Unika och maktfulla som gör allt till unik

 

Tills de tystas av sig själva i protest

 

Mot att människan tvång klädde dem

Mot att människan tvång färgade dem

Mot att människan tvång tystade dem

 

Nakna, mångfärgade och unika

Utan dem livet tystnar för alltid

Och det blir som fan tyst!

 

Livet tystnar!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2024-03-04 10:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP