Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dadaismen klär mig naken

 


blir så trött på orden
som inte betyder något
som menar ingenting
om det som rör sig i den
närhet som kallas min



kliar mig i örat som om
det skulle gå att nå dit
där alla ljud toppas av
en tinnitus förgörande 
påfrestande existens



blir så trött på mig själv
och mina understundom
grunda djup som gör att
jag begär för mycket av
precis vart enda ord



blev så trött på orden
som slösade  bort sin
verklighet och lust
när jag plötsligt såg
och insåg att alla ord
och uttal inte föll i den
så kallade goda jorden



Jag var trött, är trött
och det är så väldigt
tröttsamt att just den
känslan nu fick luft
som om det borde 
förändra något, nej, nej,
nej, nej och nej



Allt blir till dada
Ingenting hör ihop
På riktigt
Pennan blöder
Jaget såras
Sårades duet
Dåtiden värker
Förlåt


 


 


 




Fri vers (Fri form) av Elaine.S VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2024-03-05 00:27



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
En underbar och välskriven dikt om att vara människa!

om att ta värn bakom ord som dada
om att vi kräver för mycket av oss själva
om att se och minnas det mörka
om att samtidigt dölja ja glömma det ljusa
om ordens intighet
samma ord som nog så träffande fångar in allt detta och mycket mer
mellan raderna
i en dikt stor som en sal
med myriader öppna dörrar
dörrar in till rum som må heta
intighet öronkli trötthet ytlighet
även ord som inte bär fram det en vill ha fram
för andras stängda dörrar
ryggsäckstyngden pålastad av dådtid
om frångan
borde någon ens behöva förlåta någon

Den som skriver så bra
bör ändå älska och älskas av
ord och allt däremellan
helt oberående av det
av livet själv
2024-03-06

    Askanden
wel´muattahl
gudar vare tack - shukr
för dessa dina rader
2024-03-05

  Peter Olausson VIP
Tycker om ditt flöde, dina ord ihop som bildar den mening du inte tror du dig att se.
2024-03-05

  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=K5973G8kvHs

2024-03-05

  Larz Gustafsson VIP
Tänker på låten "Moderna Dadaister" med Cosmic Overdose.

Märklig riktning, dadaismen. Punken sägs vara inspirerad av den. Det är säkert riktigt.
2024-03-05

  in effigie VIP
bra om en välbekant känsla... orden och rytmen pulserar in harmoniskt... fint...
2024-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP