Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DU som DU!!

 

En människa!

Har inte bara ett ansikte

Utan han har tre ansikten

 

Den yttre ansikten!

Den inre ansikten!

Och den dolda ansikte!

 

Var ansikte kämpar hårt för sig själv

Var ansikte försvarar som en grupp de andra ansikten

Var ansikte talar tre i ett ansikte  

 

Och när ett av de ansiktena blir hotat

Går de andra två till hårt mot attack

Den onda människan

 

Jag har enbart ett ansikte den du ser som solklart

Den du läser hans dikter

Den du hatar och flyr bort

 

Den ((du) som mot sin vilja tog emot mig som en flykting

Den (du) som direkt dumpade mig i soptunnan

Den (du) som blockerar mina tankar och censurerar dem

 

Som har förklarat mig död från början … DU!

Som du kastar all fel, brott i samhället på mig… DU!

Som du själv begår samma brott… DU!

 

Som smutts kastar mig flykting jag… DU!

Som öppet kränker mig… DU!

Som öppet nekar till min existens… DU!

 

Jag har mitt enda sanna ansikte!

Och

Du är mång ansikten

 

De onda DU!

Den onda DU, DEM!

Den de onda du!

 

DU!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 20 gånger
Publicerad 2024-03-06 10:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP