Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samarbete med TrollTörnTrappan som gav mig temana ”mur/isär”. Gammal dikt som delvis omskrivits, om trasiga familjerelationer, inspirerad av Bergmans film Höstsonaten.


Fontän 14: Gränsen

*
Varje morgon går jag till gränsen
för att se om du är där.
Varje dag i livet har jag sett dig
utan att veta vem du är.

Vi möts ibland vid vår gräns.
Du ryggar tillbaka,
mina axlar spänns.

Sedan går vi åt olika håll
som att vårt eviga band
inte spelar någon roll.

Vi försöker att vara olika.
Du lever för stunden.
Jag drömmer om den förlorade grunden.
Vi båda vet
att vår kärlek är evigt bunden.

Varje kväll sitter vi vid fönstret
och vilar vår längtan intill rutan
som att vi kräver något
vi måste leva utan.




Fri vers av liktenelegi VIP
Läst 36 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-07 12:52



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Versen är värd läsning på läsning. Kom mig till sist att tänka på magnetismens starka poler. Som antingen repellerar bort varann som här, eller attraherar ihop sina fält.. Dvs när magneterna närmar sig "gränsen" - precis innan de ska nudda varann..
2024-03-10

    Lena Söderkvist VIP
Så vackert.
2024-03-08
  > Nästa text
< Föregående

liktenelegi
liktenelegi VIP