Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Misstankar

 

 

hon var som vissa andra kvinnor

den alltid förstående hustrun

vad annat kunde hon vara

missunnsam var hon då inte

 

han hade ju sina hobbies

fiska med kompisarna

whiskey-klubben han var med i

och så fotbollen också

 

nä, inte kunde hon klaga

hon hade det ju så bra

behövde inte oroa sig

hade allt hon behövde

 

om det inte varit för den där klumpen

som värkte i hennes mage

det hade kommit på senare tid

en känsla av osäkerhet

 

nånting var inte som det skulle

nånting var fel

han hade förändrat sig

blivit mer och mer utåtriktad

 

som om han ville fly hemmet

hade alltid bråttom iväg

fast han inte behövde

kunde inte fort nog komma iväg

 

misstanken fanns där

hennes magkänsla sa henne ett

hennes förnuft ett annat

hon kämpade mot känslorna

 

nä, inte ville hon tro det värsta

inte var hon en sån

som måla´ fan på väggen

fast det värkte i magen

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-10 18:57



Bookmark and Share


  Susen VIP
Väl fångat om en känsla som gnager
2024-03-12

  Kungskobran VIP
Känslan är för det mesta sann
men sådan är väl inte min man
vi har lovat varandra evig tro
är mina misstankar sanna montro
De gnager i mitt hjärta var dag
ger min en känsla av obehag

Jag måste honom konfrontera
för att få reda på mera
eller skall jag spionera?
Måste kolla hans mobil
se om det finns någon fil
e mail sms eller något annat
tänk om allt är besannat

Jag lider alla kval
men vad har jag för val
Kollade hans mobil
öppnade var fil
vad jag fann
var att han älskade en man

























2024-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP