Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LÄTT TUNGDIKT

Jag går min rond i lättungdiktens viktklass
som medelmåtta mellan lätt och tung.
Det passar mig som gammaldags och ung
att dra mitt strå till lättungviktens diktlass.

Jag tränar mest med mellantunga grabbar
och håller mig på mattan med min vikt.
Jag träffar tungt ibland med någon dikt,
men oftast slår jag bara lätta jabbar.

Måhända är min dikt för mellanviktig,
för alldaglig, för feg, för lätt, för blek.
Jag kanske borde bliva oförsiktig

och mera sällan skriva blott på lek.
Bör jag gå upp i vikt och bli en riktig
tungviktare i poesi och mindre vek?




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-11 12:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP