Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Den gamle mannen!

 

 

Den gamle han

Den gamla mannen

De gamla dem jaget, egot, själen i han

 

Lever utanförskapet i ett land utan liv

 

Talar inget språk än fem flytande språk

Drömmer inga drömmar än att vara i frid och fred

Älskar ingen är sanningen och ljuset

 

Lever i en slutenvård i sitt hem

 

Han äter hans egen mat

Han lever i med egen kultur

Han låtsas att allt är okej

 

Han längtar till friheten

 

I den ena handen håller han ett gammalt foto på sig själv

Då var han tjugotre år gammalt

Då blev han krigsfånge i tio år

 

Iran är inget mänskligt land ej heller hemlandet Irak

 

I den andra handen håller han ett nytt foto

Han är sextiosex år gammal  

Och nutiden lever han ett förnedrande liv som flykting

 

Livet är aldrig rättvis

 

I tankarna har han ingen slut på tankar

Han skriver med fulla känslor om livets slutna vägar

Han ber för fred och att bli en bättre människa

 

Människan är ett hot!

 

Den gamle han!

Den gamla unge!

Den unggammal han!

 

Är mig själv jag!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2024-03-11 10:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP