Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till ära för vår Kronprinsessa klar, vars namn vi firar.

Till ära för vår Kronprinsessa klar,
vars namn vi firar denna dag så rar.
Victoria, i Sveriges rike stark,
ditt namn vi hyllar med en sonetts park.

I mars, när våren viskar sitt "hej då",
ditt namn ger hopp om sommar snart på gå.
Med ljus och värme från din kunglig glans,
vi firar dig med diktens högtidsdans.

Din väg är stakad utav plikt och mod,
en framtid formad av ett folkets god.
Och på din namnsdag, ljusets fest så fin,
vi önskar lycka till med hjärtats rim.

Må varje år som kommer ge dig fröjd,
och fylla Sverige med gemensam röjd.

Ett hjärtligt lyckönskning på namnsdagen, Kronprinsessan Victoria




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 26 gånger
Publicerad 2024-03-12 16:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP