Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våren

 

 

stadens brus och skrål

jag inte längre tål

stress och jäkt

en annan fläkt

mitt sinne väckt

 

landets stilla ro

där vill jag bo

nära naturen ha

det vill jag va´

varenda da´

 

från vinter och snö

en dag blir det tö

våren pockar på

det är ju så ändå

den vi väntat på

 

vårens första tecken

det brusar i bäcken

tussilagons gula blom

gör själen from

över sjö hörs lom

 

nu blommar vårens bukett

snödroppe, krokus jag sett

kan ej se mig mätt

ävenså scilla tätt

allt känns så rätt

 

i mitt sinne glädjen bor

trär på foten mina skor

ut för att njuta vårens lov

våren håller hov

luften hög och klar

här stannar jag kvar

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-13 09:58



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Snödroppen kämpar på
för att genom snötäcket nå
och njuta av solens sken
trots att våren är sen
2024-03-14

    Lena Staaf VIP
Stanna kvar i våren låter bra! Men här hos mig har jsg inte sett så många vårtecken ännu.
2024-03-13

  Marita Ohlquist VIP
Visst är det trevligt att se vårtecken i trädgården men det ute i den fria naturen blir upplevelserna större.
2024-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP