Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då gick jag

 

 

 

Utanför ett företag stod en kille
som ville informera om
ett specialerbjudande
jag inte borde missa

samtidigt som han berättade
att jag skulle få 1.000kr i rabatt
om jag tecknade avtal
överlämnade han ett kort

ett fint, ganska stort kort
med glättad yta och många färger
rabatten i stora svarta siffror

medan han lovordade företaget
och kritiserade andra
vände jag på kortet och läste det finstilta

reagerade inte på texten
förrän jag läste den sista raden

Giltigt t. o. m. 31.12. 2023

då avbröt jag honom
och undrade om rabatten gällde

-Javisst, tror du att jag luras
sa han

-Så vitt jag förstår är det inte giltigt
sa jag
och pekade på datumet

-Inga problem, det fixar jag
sa han
och tog fram en penna

då gick jag

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-03-15 09:29



Bookmark and Share


  Magica VIP
Ja jisses, att såna bara kan me! Bra du ställde honom till svars! Kram
2024-03-21

  lila fjäderblomman VIP
Bra Marita, det är så bedragarna ska tas!
2024-03-17

  Eva Helene VIP
Bra gjort i en tid då falskspel brer ut sig i många sammanhang.
2024-03-16

  Gömar VIP
Det gäller att vara uppmärksam, att ha vakna ögon och öron och som du, bara gå därifrån.
2024-03-15

  BenGust VIP
Ja, lurendrejarna drar sina valser.
2024-03-15

  Olof Lagerhorn VIP
Ett både aktuellt och tidlöst problem,
mycket väl återgivet.
2024-03-15

  Glitträ VIP
Ja så beter sig lögnen.

Det gjorde du rätt i när du kände honom på pulsen.
Oftast vet inte ”förstå sig påarna”.. och har ingen kvalitativ halt på sanning.

Det finstilta tröttar ut men ack så viktigt för en köpare.
2024-03-15

  Anya VIP
Mycket bra berättat om dessa unga som står utanför affärer bl a. Jag brukar vänligt men bestämt tacka nej. Vill jag ha något söker jag upp det själv.
Mycket bra att du noterade datumet.
2024-03-15

  Öknens Ros VIP
Bedragare finns överallt tyvärr. Bra att du gick.
2024-03-15

  Maria Sundelin VIP
Snacka om att vara blåst
Förstår att du gick
Kramar
2024-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP