Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen yuppienalle


Björnens liv


Låt mig få presentera min vän
en brunbjörn som i sitt ide
sover så sött som bara kan en
på bädd gjord av gran och vide
Snart skall han väckt av vårsolen glad
brumma långt bortom asfalt och stad
lycklig och hungrig volta
på lid mellan furor stolta

Ingen skall känna vad han har drömt
i långt över hundra dagar
Troligen har han snart allting glömt
vid åsyn av gröna hagar
kastar sig över livet på nytt
format och för en björn skräddarsytt
skuttar likt annan hare
till flykt skrämmer stork och stare

Smidigt han rör sig ändå, märk väl
i jakten på mat och lycka
träffar en björndam, har sina skäl
och vill genast nosen trycka
mot hennes bruna nacke så fin
bjuda på honung, björnarnas vin
Skall hon då stå emot det
– nej, aldrig att jag kan tro det

Sedan vet var och en hur det går
av björnarna blir det flera
Telningar följer björnmammans spår
och stora blir sedermera
Sova skall de när vintern så kall
säger till dem Säsongen är all
dröm i er trygga lya
tills soldagar kommer nya!



10/2 2024




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-03-15 15:52



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Håller än.. Skönt hur nosen må pressas mot bruna nacken!! Brummandet bortom staden blev också en bra ljudbild.
2024-03-25

  Glitträ VIP
Fin dikt!
I januari februari föder honan sina ungar och matar med gräddmjölk, fullt upp med de små tills sommaren.
Hanen bryr sig inte han bara ligger och snarkar så han kan bevaka sitt parningsrevir i frieriet.
;)
2024-03-16

  Kungskobran VIP
Björnar är härliga djur
så länge de slipper sitta i bur

Fint om björnar
2024-03-16

  TrollTörnTrappan VIP
Spännande att föreställa sig björnen "skuttar likt annan hare"!!

Så fin med "björnarnas vin" och allt!!

Börjar extra bra med vändningen "kan en" som annars kunde ha varit "en kan" - nå det ska ju både rimma och framhäva huvudfigurens betydelse!!
2024-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP