Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jambisk penta´meter, tre verser med växelvisa slutrim i strofen och en avslutande enkelrad.


TERZINEN

Terzinen finns för fantasins flanörer
med tydligt taktstamp under rimmets tvång.
Det finns italienska exportörer

som salufört terzinen som sin sång;
Petrarcas dansande i små sonetter
och Dantes magnifika genomgång.

Terzinens fötter för flanören sätter
penta´metern som stöd i stadigt steg
och oavsett om väderleken skvätter,

går versen vidare i trenne led.
Terzinen är en käpp på promenaden
och hindrar att en dikt blir alltför sned 

och går i diket före sista raden.



  


  

 

 

 

 



 





Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-17 05:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP