Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur svenska Yle.


Tarja Halonen och Putin.



"Halonens råd till exempel till dåvarande vicepresident Joe Biden var att man inte får vara osäker. Om Putin upplever att den andra parten är rädd kan han känna lukten av blod. Om man förhåller sig nedlåtande till Putin blir han arg".

"Halonen står också för ett recept för framgångsrik utrikespolitik där man går till köket med en plan för vilken middag man vill laga.

– Men i köket inser du att du inte har alla ingredienser till maträtten du tänkt dig. Om du håller fast vid din plan blir du utan middag. Men bestämmer du dig för att improvisera och laga mat av de ingredienser du har så får du ihop en måltid.

Detsamma gäller politiken, enligt Halonen. Man måste använda de ingredienser man har, även om man kanske inte önskade sig just dem".

Putin skulle alltså antingen själv bli rädd för rädda människor eller bli mordisk. Jag skulle säga att han blir rädd och arg FÖR DET ALLRA MINSTA. Rent bokstavligt menat.

Vad gäller Halonens råd angående "matlagningen" så har åtminstone Putin en helt annan inställning. Finns inte de rätta ingredienserna hemma så skaffar han dem på andra sätt. Europa har hittills varit blåögt, som Halonen var den gången, och ändrat sig hela tiden i förhållande till vad Putin gör där i köket.

Europa måste lyfta köttkniven och hålla fast vid receptet man hade i huvet från början.

Man har fan glömt att i krig och kärlek är allting tillåtet. All is fair in love and war.




Övriga genrer (Översättning) av Gunnar Hilén VIP
Läst 27 gånger
Publicerad 2024-03-19 08:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP