Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Falska ideal

 

 

unga flickor vill vackra va´

slät hud, inga rynkor ha

köper dyra cremer då

kan de ej förstå

 

de vackra är ändå

utan creme att ta på

reklamens makt är stor

rannsakar varje liten por

 

filmstjärneideal präglar

underverk hägrar

på flickors osäkerhet spelar

kosmetikaindustrin speglar

 

osunda ideal sprides

det på ekonomin rides

köpt skönhet falskeligen varuförs

det på detta man upprört störs

 

unga flickor duger som de är

behöver ej göra sig besvär

med dyra cremer applicera

behöver ej mera prestera




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-20 09:57



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text om unga flickor som inte tycker att dom duger som dom är.
Många far illa och tappar tron på sig själv.
2024-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP