Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ansvaret för klimatet är i grunden en moralisk angelägenhet för den enskilde medborgaren.


MILJÖMORAL


Klimatets kris, den trista konsekvensen
av mången individs miljömoral,
gör att den kollektiva skuldens tal
nu sammanfattar samhällsdekadensen.

I demokratiskt sinnade nationer
avspeglar politiken just de val,
som individer utan samvetskval
har lämnat in till röstningens stationer.

Klimatets kris bevisar nonchalansen.
Enskilda skippar sitt klimatansvar
och sumpar frankt miljöförbättrarchansen,

men skylla på politikerna har
nu visat att man bitit sig i svansen.
Den samvetslöse står med ändan bar.


 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 27 gånger
Publicerad 2024-03-22 13:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP