Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina ögon

I mina glada ögon speglas en värmande sol,
som är hem åt en frihet och en öppenhet;
den har jag känt nu ända sedan ifjol,
men var den kommer ifrån är det ingen som vet

I mina tomma ögon speglas en blek måne,
inte riktigt full, och på väg att försvinna;
den kommer med en tystnad som förvandlar mig till en fåne
och över tystnadens makt kan jag ej vinna

I mina utmattade ögon speglas ett stormande hav,
där vinden viner och vattnet kväver;
balanserandes på en vinglig bro från vilken jag när som helst ramlar av,
och det vilda havet min grav gräver

I mina längtansfulla ögon speglas en vemodig skugga,
som förföljer mig varthelst jag går;
livnär sig på mig som om den vore en kulting och jag en sugga,
driver mig mer och mer till vansinne för varje år jag på nacken får

I mina återhållsamma ögon speglas en ensam själ,
som inte vet vad hon vill;
och vars tåg för längesedan åkt av sin räl,
en räl som hon inte längre kan hitta tillbaka till

I mina bestämda ögon speglas ett vackert liv,
som varken är ditt eller mitt, men vårt;
och trots att vi ibland faller när vi tar för stora kliv,
är det bara att klättra upp igen när det är svårt




Fri vers av Emma VB
Läst 21 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-23 11:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emma VB