Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skator

 

 

Hos grannen bor det skator
riktigt otrevliga marodörer
knipsar av buskarnas grenar
med sina medfödda sekatörer

önskar att han skall riva ner
deras gamla och stora bo
så växterna i vår trädgård
kan utvecklas i lugn och ro

skatorna är praktfulla fåglar
nyfikna och smarta därtill
men jag vill inte att deras bo
ska ligga så nära, tätt intill




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-03-21 09:53



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Vi har björktrastar i våra björkar, de är ettriga och jagar bort skatorna
2024-03-21

    Lena Staaf VIP
"Medfödda sekatörer"-det var roligt skrivet!
2024-03-21

  BenGust VIP
Skator tillhör stadsbilden
men kan bli skräniga om
de misstycker.
2024-03-21

  Anya VIP
Skator är sannerligen intressanta fåglar. Smarta, precis som du skriver. Visste inte att de kunde förstöra trädgårdar.
2024-03-21

    Sefarge VIP

Levande närboende
beskrivning om den
ibland påträngande
Skatan!
Känner till 2 tjejer
Som påstod sig blivit
attackerade i huvudet
av ilskna skator En i
dåvarande Väst Tysk
land samt den andra
i England där skatan
heter Magpai! Med


2024-03-21

  Öknens Ros VIP
Skator är vackra och smarta, men inte lika trevliga att ha som grannar.
2024-03-21

  Maria Sundelin VIP
Skator kan bli tama
Kramar
2024-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP