Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägskäl

 

 

tomt är minne

tomt är sinne

ensamheten bränner

det enda hon känner

 

mörkret henne söker

hur hon än försöker

i horisont svarta moln

hon möts med hån

 

livets mörka sida

hon alltid fått lida

alltid varit tufft

andats tung luft

 

kämpat mot så hårt

det alltid så svårt

men livslåga flämtar än

kanske finner hon en vän

 

en tanke hon hoppas på

så bra då hon skulle må

en vän att lita på

en som kan förstå

 

hur ensamheten tär

den glädjen förtär

hon suckar övergivet

vad med detta livet

 

var står det skrivet

att detta är livet

det kan ej vara allt

så mörkt överallt

 

nej, se en ljusglimt där

är det blott en chimär

men hon börjar hoppas

i hjärtat det knoppas

 

glädjen plötsligt slår rot

hon tacksamt tar emot

värmen från vår sol

där hon sitter på stol

 

genom kroppen strömmar

de ljuvaste drömmar

allt vackert hon får se

ger henne en ide´

 

att ej nedstämd vara

på glädje börja spara

så mycket finns att göra

att se, lyssna och höra

 

naturen hennes själ läker

hon är alldeles säker

allt kommer bli bra

bättre vara glad

 

mörker och ljus

bor båda i hus

men ljuset skiner mest

det är allra bäst

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 37 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-23 17:26



Bookmark and Share


  Anders Frankenberg Waster
Stark dikt med påtagligt autentisk känsla !
Inre sanna kildringar är posins pulsåder !
2024-04-05

  Bodingen VIP
Skaffa t.e.x en snöskoter, fyrhjuling eller varför inte en el-cykel, finns många likasinnade att träffa, som motorskalle blir man sällan ensam, lovar, det mesta på hjul är kul. Prova!
2024-03-30

  Kungskobran VIP
Så sant, det finns mycket att glädja sig över även om man bor själv.
2024-03-24

  Jeflea Norma, Diana. VIP
oj, oj nu ska vi anmäla henne till Romantik Hotel.
Ingen ska drabbas av ensamhet i Sverige och bli utestängd
Korsning, avsked,
https://www.svtplay.se/hotell-romantik

2024-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP