Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill inte stiga upp ur sängen, liksom


Vill inte


Nu slaskar det på, nu slafsar det i slams
Graffitin synlig blir, med trassel mest och trams
Det våras för en vinters slut
från bilars hjul det vankas sprut

Det halkas hejvilt, det kanas litegrann
på allt som blivit kvar och sedan töats fram
Skall broddar på, det ingen vet
förr’n blicken skådar gatans smet

När dagen blir natt allt fryser fast igen
för det har minsann inte blivit sommar än
Båd’ ett och annat gnistrar spritt
på vatten som är glansigt vitt

När väckningen ljuder, kudden håller kvar
i bädden var och en, den lille, mor och far
för ingen vill från värmen gå
Bland lakan blir de flesta små

Det snöar och plussar, smälter is till modd
och skorna tärs av fukt, vad än man blivit rådd
att svensson före dagens slit
sig svära höra får en bit.



23/2 2024




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-25 11:05



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Ha, jag är pensionär, njuter att i sängen få ligga kvar när andra i slask och mådd till jobbet far.
2024-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP