Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lek de lek …

 

 

Tänk!

Innan du kastar några dumma ord ur din mun mot någon

Annars kommer du bli dömt för den du har sagt

 

Tänk!

Inte demokrat

Utan tänk mänsklig, kärlek, Gud

 

Döm inte någon utan innan dess tänk klokt

Du också kommer att bli dömt för den du har själv gjort

Din dömande är dina ägna helvete

 

Ha det så bra!

Så mycket du kan

Överdriv inte känslorna då är det allt kört

 

Öppna inte din dörr till någon främling

Det finns de som ser på dig som ett slags djur

Det är bara en tidsfråga tills blir du slaktat

 

Öppna inte ditt hjärta åt de som inte har ett levande hjärta

Då kommer ditt hjärta att trampas på

Och dina känslor till mörkt bli

 

Säg inte till andra att du kan allt om livet och döden

Ingen kan och ser allt

Än själva Gud skaparen och Herren Jesus

 

Lek de lek du kan och har råd med

Gamble och sattas inte allt på ett kort

Vindarna vänder och till orkan och blåst blir

 

Lek inte dum!

Lek inte klok!

Lek inte förnuftig!

 

Det kommer att finnas någon som kan mer än du själv kan




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2024-03-25 11:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP