Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FORMSPRÅK


Om jag ändrar form blir mycket
av min möda mer labilt.
Ändras uttrycket blir stycket                       
främmande och instabilt.

Om jag ändrar på formatet
och min texts identitet,
blir det lätt som plagiatet
av en mera känd poet.

Om jag vrider på och vänder
versens form på nya sätt,
är egalt, ty inget händer
när den inte känns igen.

Om jag ändrar diktens formspråk
och ett annat tränger fram,
blir det ändå inget normbråk
i vår lilla ankedamm.

Bäst att hålla mig till formen
och min specialitet
gamla rytm- och rimmarnormen
och min dikts antikvitet...

 






Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 32 gånger
Publicerad 2024-03-25 14:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP