Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
S.k. sapfisk strof med trokéer och daktyler i ett fast schema


LESBISKT IDEAL?

Ofta blir det lesbiska språkets diktning
tolkat som en kärlekens homofili,
kvinnligt eros, avklätt i androgyna
lesbiska kväden.

Dikterna med Sapfos antika strofer,
motiverar könsdyforin från Lesbos
i en krystad versanalys av dagens
RFSL-klubb.

Men i dennas mening om kvinnlig åtrå
känner inte många igen sig längre.
Alla passar inte i prideparader,
- knappast ens Sapfo.



 




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 45 gånger
Publicerad 2024-03-26 11:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP