Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet hör ungdomen till


Innan jag hann få en syl i vädret pratade hon på.

- Friheten, sa hon. Friheten hör bara ungdomen till.
Vem kan sägas fri som kommit till åren? Bara den
som svär sig fri från krämpor och elände. Annars var
och varannan dag känning av ben eller rygg. Är inte
benen svullna så är ryggen värkande. Så att tala vackert
om ålderdomen går ju an. Men några överord är verkligen
malplacerade. Det enda man önskar är att nästa och
nästnästa dag blir någorlunda besvärsfri. Däruti ligger
friheten hos äldre. Jag och mina medsystrar kan säkert
betraktas som lyckliga. Men med lite skrap på ytan kan
bilden bli en annan. Att näsa rinner, ryggen stel och
benen svullna är inget att förorda. Och att man blir visare
med åren kan ju diskuteras.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av BenGust VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-03-27 09:06



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
När "friheten" kommer är det kanske redan försent att förverkliga drömmar man haft. Att bli äldre innebär ju också att kroppen åldras och krämporna ger sig tillkänna, inget man precis önskar sig på ålderns höst.
2024-04-05

  Boneyfrank VIP
Tänkvärda ord om ett fenomen. Att åldras med värdighet känns ju nästan omöjligt!
2024-03-30

  La Magnólia VIP
Tänkvärt. Man hör många drömma om pensionsåldern.. "Då ska jag göra allt jag drömt om och önskat" men för många blir det inte så. Dina ord väcker känslor av eftertanke om att ta vara på varje dag vi får här och nu.
2024-03-29

  Susen VIP
Insiktsfulla ord om åldrandet. Under ytan finns sanningen
2024-03-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om åldrandet.
2024-03-27
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP