Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Grund för värden.


Praktiska värden

Tillsammans, eller var för sig, betyder de ingenting.
Hur lite de har med kärlek eller omsorg att göra.
Den stimmade makrillen, dess silver och kobolt;
Fulländade flickor utrustade med bröst och fittor;
Soldater, deras tarmar utlöstes på blöta gator.
Deras samlade, exakta design är så komplett;
Anonyma och identiska, de är formade
Av mordiska myndigheter, byggda som baracker.
Servila och ondskefulla i sina uniformer,
I sina skinn av slät metall handlar dessa kroppar.
Det är värden som gör sig gällande.




Fri vers av Kosmopoliten
Läst 27 gånger
Publicerad 2024-03-28 17:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
hej alf.
2024-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Kosmopoliten