Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Psalm


NÄRA JESUS

 

Jesus, han är alltid nära
som en människornas son.
Han min bräcklighet kan bära
inifrån och utifrån.
Naken, hånad, pinad, död
ger han ändå livet stöd.

Jesus, utan krusiduller,
liturgier, sakrament,
Jesus bortom bråk och buller,
bibelstrider, ornament,
utan all dekoration
är han nära som person.

Jesus, att all tid få vara
nära honom är en nåd,
att få tvivla, fråga, svara,
finna på de bästa råd.
När jag utom tiden är,
skall jag vara honom när.







 

 

 



 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-01 17:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP