Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

THUNBERG

Man gör sig lustig över Greta Thunberg
och kallar henne antidemokratisk, dryg.
Det antyds nu och då, fastän i smyg,
att hennes skjorta har en misstänkt brunfärg.

Man tycker hennes kamp för världsklimatet
bör separeras ifrån rättvisa och fred,
att kapital och krig ej har att göra med
hur vädret är. I denna stil går pratet.

En domedagspredikan av profeten
har alltid mötts av ironi och hån
och ett ifrågasättande hos allmänheten.

En visselblåsare ses först som fån
och sedan som ett skämt i någon mån
till dess att katastrofen blir medveten.






Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-04-02 17:23



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
En angelägen text på alla sätt. Det är innehållet som talar. Eftersom jag är konservativ har jag förstås svårt för civil olydnad, vill helst se en annan process, men eftersom liberalismen och socialismen förstört jorden, så har jag full respekt för Thunberg.
2024-04-02

  rostspik VIP
Så är det, först i efteråt med facit i hand uppskattas visselblåsare.
2024-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP