Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har snöat hela dagen, men det var fint igår

Det är på grund
av den hesa rösten
som munspelet tindrar
Det finns generationer av längtan
inuti våra instrument
Ett instrument är ett redskap

Det har snöat hela dagen
men det var fint igår
det flyter runt trasiga minnen i min pöl
och mina händer orkar inte
bära vikten på mina axlar

Jag ska berätta att det har snöat hela dagen,
men även att det var fint igår

Igår var himlen ett landskap
Igår var det stilla
utanför och innanför mitt bröst
Igår såg jag Dig
Jag tittade på folk och sen
tittade på dig och du på mig
och du kisade bort solen
och tystnaden var livet
och livet var underbart men för långt bort.

Också flickan med hjärtat
i handen och blomman och
han den döda i diket
skall blomstra.

Också bilen som kraschat
och brunnit skall brinna men intet
försvinna utan bilda nya blad

Jag sitter som på en annan planet
och vrider mig för att andas.
Kan du påminna mig?
Jag har glömt vart du slutar och jag börjar.

Tänk!
att allt är förbi och att allt skall komma.




Fri vers (Fri form) av Ludvig Nord
Läst 29 gånger
Publicerad 2024-04-03 01:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nord
Ludvig Nord