Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du har en omedveten politisk åsikt





Alla har en politisk uppfattning
även den som inte vet om det eller
vill förneka det.
Så t ex står du alltid på den starkes sida
eller på den svages. Och du vet mycket väl
vem som är vem.
Du tycker att de rika har gjort sig förtjänta
av sina miljoner och miljarder och inte ska
"bestraffas" för det genom högre skatt.
Eller så resonerar du som så att den som
jäser över av pengar gott kan få ta sig an
en högre skattesats som kommer resten
av samhället till del.

Osv osv.

Du tycker att Putin är en sjysst snubbe som
tycker att Ukraina inte får finnas för där bor
bottenslagget av mänskligheten....blott värda
att slakta och utrota.

Eller så ser du med tårögda ögon på vad som
händer dag efter dag där och menar att
ukrainarna iaf har rätten att försvara sig
och kanske att de rättrogna i världen
borde kunna hjälpa till lite bättre för tänk
om Sverige eller annat nordiskt land anfölls
på samma sätt och Trump skulle säga
att det skiter iaf jag i för ni har slarvat
med betalningen till Nato.....

Det har ju inte Trump gjort. Han sköter sin ekonomi.

Du tycker att alla människor är olika värda
eller lika värda.

Du tycker att alla religioner är ok men att
man måste själv få bestämma eller så tycker
du att det finns bara en religion.

Kvinnor och män....barn och vuxen....vit
och svart.....det finns hur många "frågeställningar"
som helst att ha en tanke om och det har du.

Du tycker till slut att politik är det viktigaste
som finns eller det tråkigaste och oviktigaste
som finns.

Det är ok.

Men du är lik förbannat medskyldig till
vad du själv kanske omedvetet tänker.

Ta reda på det så blir livet lite klarare
och du kommer att kunna uttrycka dig
klarare om saker och ting...så även om
det känslomässiga och till och med vad
du vill skriva poesi om.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-10 17:30



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Så var det för en majoritet av den ryska befolkningen. De sket väl i att rösta eller rev sönder röstsedeln eller nåt.....
2024-04-11

  Alexander Gustafsson
jag har en politisk åsikt. ALL politik är lika korrupt som systemet dem står bakom. Så vilket parti röstar jag på för att få den rösten hörd?
2024-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP